Wegenbelasting oldtimers

Bent u in het bezit van een oldtimer of hebt u een auto die ouder is dan 25 jaar? U hebt dan wellicht recht op vrijstelling van het betalen van wegenbelasting voor uw voertuig, u kunt dan namelijk gebruik maken van de regeling ‘wegenbelasting oldtimers’. Niet in alle gevallen vervalt de verplichting tot het betalen van wegenbelasting, het is daarom wel zaak om goed te bekijken of u wel of niet in die regeling valt. Als u na het overschrijven van het kenteken van de auto op uw naam geen bericht krijgt van de belastingdienst voor het betalen van wegenbelasting, dan weet u zeker dat u geen belasting hoeft te betalen voor uw voertuig. Het is ook mogelijk dat u een gedeeltelijke ontheffing krijgt voor het betalen van wegenbelasting voor uw auto, in dat geval moet u wel wegenbelasting betalen, maar kunt u gebruik maken van een gereduceerd tarief.

Voordelen van een oldtimer

Het bezitten van een oldtimer heeft heel wat voordelen, zo hoeft u bijvoorbeeld een stuk minder (of zelfs helemaal geen) wegenbelasting te betalen voor uw voertuig. Daarnaast mag u ook oldtimerverzekering afsluiten voor uw oldtimer in plaats van een normale autoverzekering, deze verzekering is een heel stuk goedkoper dan een normale verzekering en is echt gericht op de wensen van mensen die in het bezit zijn van een oldtimer. Verder zijn er natuurlijk enorm veel liefhebbers van oldtimers waardoor u de auto na tientallen jaren nog steeds met winst kunt doorverkopen.

Wegenbelasting oldtimers berekenen

Het berekenen van de wegenbelasting voor oldtimers gaat precies op dezelfde manier als de wegenbelasting berekenen voor een normale auto, u ziet direct of u wegenbelasting moet betalen voor uw oldtimer en hoe hoog het bedrag is dat u moet betalen. Mocht u op dit moment recht hebben op een ontheffing voor uw oldtimer, dan kan het goed zo zijn dat deze ontheffing over enkele jaren vervalt (bijvoorbeeld door een wetswijzigingen), het kan zijn dat u dan alsnog wegenbelasting moet betalen.