Motorrijtuigenbelasting berekenen

Wilt u graag weten hoeveel motorrijtuigenbelasting u moet betalen voor uw auto, camper of motor? Daar kunt u achter komen door de motorrijtuigenbelasting te berekenen. Het berekenen van de te betaling belasting van u voertuig kunt u in het venster hiernaast doen.  Uw motorrijtuigenbelasting berekenen is helemaal gratis en neemt maar enkele minuten van uw tijd in beslag. U moet enkele benodigde gegevens zoals het soort voertuig, de brandstof van uw voertuig, de provincie waarin u woont en het gewicht van uw voertuig invullen waarna u direct wordt doorverwezen naar een nieuwe pagina waarop u direct kunt lezen hoeveel motorrijtuigenbelasting u per kwartaal en paar jaar moet betalen voor uw voertuig. Op het moment dat de tarieven voor wegenbelasting wijzigen, dan wordt dit in ons rekenprogramma automatisch aangepast, op deze manier weet u zeker dat u altijd met actuele informatie te maken hebt.

Motorrijtuigenbelasting is verplicht

Voor vrijwel alle voertuigen is het betalen van motorrijtuigenbelasting verplicht, de ontheffing voor het betalen van motorrijtuigen is alleen van kracht bij bromfietsen, snorfietsen en sommige nieuwe voertuigen. Bij de aanschaf van een nieuw voertuig hoeft u soms 2 of 3 jaar geen wegenbelasting te betalen, het kan zijn dat de dealer deze simpelweg voor u betaald, maar het kan ook zijn dan het voertuig simpelweg aan de tijdelijke ontheffingsregel van de belastingdienst voldoet. Op het moment dat u het kenteken van een voertuig op uw naam gezet, dan krijgt u binnen ongeveer een week per post bericht van de belastingdienst, hierin wordt u verzocht om motorrijtuigenbelasting (wegenbelasting) te gaan betalen voor uw voertuig. Hierin staat ook precies hoeveel belasting u over het voertuig moet betalen per kwartaal en per jaar, uiteraard kunt u ook de wegenbelasting berekenen en op die manier zelf het te betalen bedrag achterhalen.

Motorrijtuigenbelasting 2014

Indien de tarieven van de motorrijtuigen in 2014 veranderen, dan kunt u uiteraard opnieuw de belasting op onze website berekenen. U krijgt ook bericht van de belastingdienst op het moment dat u meer of juist minder motorrijtuigenbelasting moet gaan betalen, het heeft geen zin om tegen een verhoging van de belasting in bezwaar te gaan.