Autoverzekering

Een van de andere kosten waar u bij het aanschaffen van een auto mee te maken krijgt is het afsluiten van een autoverzekering. Volgens de wet bent u verplicht om minimaal een WA autoverzekering voor uw auto af te sluiten, hiermee is namelijk bij een ongeluk (waarbij u schuldig bent) de schade van de andere partij gedekt. Bij een WA autoverzekering is de schade die u aan uw voertuig krijgt bij een ongeluk (waarbij u schuldig bent) niet vergoed, u kunt hiervoor een All Risk autoverzekering afsluiten. Het afsluiten van een WA autoverzekering is helemaal niet zo duur, echter is het wel aan de raden om voor de aanschaf van een nieuwe of tweedehands auto de hoogte van de maandelijkse te betalen premie voor de auto te berekenen.

WA autoverzekering

Het afsluiten van minimaal een WA autoverzekering is volgens de wet verplicht op het moment dat u in het bezit bent van een auto die niet geschorst is. De kosten voor een WA verzekering vallen vaak best wel mee, juist omdat het een verplichte verzekering is. Op het moment dat u een WA autoverzekering af wilt sluiten, dan hebt u de keuze uit enorm veel verschillende verzekeringsmaatschappijen. Wij raden u aan om uw WA autoverzekering bij een betrouwbare verzekeraar onder te brengen, op die manier weet u tenminste zeker dat u bij eventuele schade niet voor verassingen komt te staan.

All risk autoverzekering

Als u wilt dat ook de schade aan uw auto wordt gedekt op het moment dat u een ongeluk veroorzaakt, dan kunt u ervoor kiezen om een all risk autoverzekering af te sluiten voor uw auto. De maandelijkse kosten voor een all risk autoverzekering liggen een stuk hoger dan de kosten voor een normale WA autoverzekering, u moet zich dus wel afvragen of het voor uw auto wel of niet interessant is om een duurdere All Risk autoverzekering af te sluiten. Bij een all risk autoverzekering zit een WA autoverzekering inbegrepen, deze hoeft u dus niet los af te sluiten. Indien u een oldtimer hebt, dan is het voor u wellicht een stuk interessanter om een oldtimerverzekering af te sluiten.