Wegenbelasting camper

Hebt u een nieuwe of tweedehands camper gekocht? Dan moet u zeer waarschijnlijk wegenbelasting gaan betalen. Het betalen van wegenbelasting doet u voor voertuigen zoals een vrachtwagen, auto, bus, camper of motor, u maakt namelijk gebruik van de openbare weg. Voor voertuigen als een bromfiets en snorfiets geldt de verplichting tot het betalen van wegenbelasting echter weer niet. Net als bij auto’s krijgt u bij de aanschaf van een nieuwe camper vaak een gunstige regeling waarbij u de eerste 2 of 3 jaren geen wegenbelasting hoeft te betalen, natuurlijk dient u dit bij de aanschaf van uw camper altijd even na te vragen.

Wegenbelasting camper berekenen

De wegenbelasting camper berekenen doet u precies op dezelfde manier als het normaal berekenen van de wegenbelasting van een normale auto, echter kiest u bij het soort voertuig voor ‘camper’. Natuurlijk moet u ook letten op het gewicht van de camper, hoe lichter de camper is, hoe minder wegenbelasting u hiervoor moet betalen. Bij ‘provincie’ kiest u de provincie waarin u woont, u moet hier dus niet provincie selecteren waarin u vaak rijdt met uw camper. Nadat u alle velden hebt ingevuld bij het wegenbelasting berekenen, dan kunt u kiezen op ‘bereken’, waarna u direct de hoogte van de te betalen wegenbelasting per kwartaal en paar jaar ziet. Wij raden u aan om voor de aanschaf van een nieuwe camper de wegenbelasting alvast te berekenen, op deze manier bent u goed op de hoogte van de maandelijkse kosten die op u afkomen.

Bedrijfscampers wegenbelasting

Ook als uw onderneming bedrijfscampers verhuurt, dient u wegenbelasting voor de campers te betalen. Het maakt wat betreft de wegenbelasting dus niet uit of u een particulier of een bedrijf bent. Uiteraard kunt u als ondernemer de tarieven voor de wegenbelasting verwerken in de verhuurprijs, waardoor u deze in feite niet zelf hoeft te betalen. Bedrijven hebben uiteraard met de aanschaf van een nieuwe camper wel veel verschillende belastingvoordelen die particulieren dan weer niet hebben.