Wegenbelasting bereken

U zou het wellicht niet denken, maar het berekenen van de wegenbelasting voor de aanschaf van een nieuwe auto, motor of camper kan u enorm veel geld besparen. U kunt namelijk aan de hand van het kenteken het gewicht van het voertuig opzoeken, waarna u direct de hoogte van de te betalen motorrijtuigenbelasting kunt berekenen. Hoe lichter het voertuig is, hoe minder u per kwartaal of per jaar aan belasting voor uw auto hoeft te betalen, het is daarom aan te raden om niet alleen naar het mooie uiterlijk van een voertuig te kijken, maar ook zeker flink wat aandacht te besteden aan het gewicht.

Wegenbelasting berekening

Daar waar een zware auto per kwartaal wel €200 aan wegenbelasting kan kosten, kan een lichte auto maar €40 per kwartaal kosten, dat scheelt toch alweer snel €160 euro per kwartaal, dat is zeker de moeite waard! Uiteraard is het kopen van een lichte auto niet voor iedereen weggeld, lichtere auto’s zijn vaak ook erg klein waardoor het niet ideaal is als gezinsauto. Daarnaast is de wegligging van een lichte auto ook een stuk minder dan een zwaardere auto. Het is uiteraard aan u om de keuze te maken tussen een lichte of een zware auto, de hoogte van de wegenbelasting is daar voor een heel groot deel van afhankelijk.

Wegenbelasting bereken je snel

De wegenbelasting berekenen neemt slechts enkele minuten van uw tijd in beslag, u hoeft maar enkele gegevens in te vullen waarna u direct af kunt lezen hoeveel wegenbelasting u per kwartaal of per jaar moet betalen voor het voertuig. Door online de hoogte van de wegenbelasting te berekenen, is de hoogte hiervan geen verassing meer als u het voertuig eenmaal hebt gekocht. De meeste mensen willen zich graag voorbereiden op de (hoge) maandelijkse kosten door voor aanschaf zelf de hoogte hiervan te berekenen.