Vrijstelling wegenbelasting

In sommige gevallen hoeft u helemaal geen wegenbelasting te betalen, u hebt in dat geval een vrijstelling van het betalen van wegenbelasting van uw voertuig. U kunt deze vrijstelling bijvoorbeeld hebben als u in het bezit bent van een bromfiets en/of snorfiets, voor een bromfiets en snorfiets hoeft u namelijk geen wegenbelasting te betalen, wel moet u deze natuurlijk ook minimaal met een WA verzekering verzekeren. Daarnaast kunt u ook een vrijstelling van het betalen van wegenbelasting krijgen als u een nieuwe auto komt, nieuwe voertuigen hebben namelijk soms voor 2 of 3 jaar een vrijstelling voor de wegenbelasting. Op het moment dat u de wegenbelasting voor uw voertuig berekent, zal onze rekenprogramma automatisch aangeven of u wel of geen wegenbelasting moet betalen en indien u wel belasting moet betalen, hoe hoog het bedrag is dat u per kwartaal of per jaar moet betalen.

Vrijstelling wegenbelasting oldtimers

Ook als u in het bezit bent van een oldtimer of van een auto die ouder is dan 25 jaar, dan hebt u wellicht ook recht op vrijstelling voor de wegenbelasting, uiteraard ziet u bij het wegenbelasting berekenen direct of u wel of geen wegenbelasting moet betalen voor uw oldtimer. De regels voor het wel of niet betalen van wegenbelasting veranderen constant, het is dus goed mogelijk dat wanneer u nu geen wegenbelasting hoeft te betalen voor uw voertuig, u dit over enkele jaren wel moet doen. Wat betreft de wegenbelasting oldtimers kunt u op de volgende pagina meer informatie vinden.

Invaliditeitsvrijstelling

U kunt ook een vrijstelling voor het betalen van wegenbelasting krijgen als u voldoet aan de eisen voor een invaliditeitsvrijstelling. De eisen voor een dergelijke vrijstelling zijn erg streng, de kans is dus minimaal dat u voor een dergelijke regeling in aanmerking komt. Neem voor meer informatie over deze vrijstelling contact op met de Belastingdienst.