Wegenbelasting 2013

De tarieven voor de wegenbelasting zijn niet elk jaar hetzelfde, zo kan de hoogte van de wegenbelasting het ene jaar hoger of juist lager zijn dan het andere jaar. Voordat u een nieuw voertuig gaat kopen is het daarom aan te raden om opnieuw de wegenbelasting te berekenen, op deze manier weet u in ieder geval zeker dat u altijd op de hoogte bent van de te betalen autobelasting. U kunt voor 2013 de wegenbelasting berekenen op onze website, u hoeft hiervoor slechts enkele gegevens in te voeren. Wij halen direct alle gegevens op van de belastingdienst, waardoor u altijd zeker weet dat u actuele informatie kunt vinden op onze website.

Wegenbelasting in 2014

De verwachting is dat de wegenbelasting 2014 niet veel zal verschillen van de wegenbelasting 2013, er is namelijk geen groot onderhoud nodig geweest aan het wegdek in 2013. De hoogte van de wegenbelasting is uiteraard ook voor een deel afhankelijk van de hoogte van het bedrag dat Rijkswaterstaat denkt nodig te hebben voor het onderhoud van het wegdek in dat jaar. De hoogte van de wegenbelasting zal per jaar niet gigantisch veel van elkaar verschillen, het zal hoogstens gaan om enkele tientallen euro’s per kwartaal, uiteraard is elk voordeeltje meegenomen.

Vrijstelling van de wegenbelasting

Als u in 2013 een nieuw auto koopt, dan is de kans aanwezig dat u zowel in 2013, 2014 als 2015 geen wegenbelasting hoeft te betalen voor het voertuig, dit is namelijk een speciale regeling van de belastingdienst. Wij raden u uiteraard aan om contact op te nemen met de belastingdienst op het moment dat u niet zeker weet of u wegenbelasting moet betalen voor uw voertuig. U krijgt, nadat het kenteken van het voertuig op uw naam is overgeschreven, automatisch bericht van de belastingdienst per post met het verzoek om de wegenbelasting te betalen, hier staat ook nogmaals het te betalen bedrag aan wegenbelasting op vermeld. Als de tarieven voor de wegenbelasting wijzigen, dan krijgt u hier uiteraard ook bericht van per post, elk jaar opnieuw de wegenbelasting berekenen is dus niet noodzakelijk.