Wegenbelasting 2014

Het is mogelijk dat u in 2014 wellicht minder of helemaal geen wegenbelasting meer hoeft te betalen voor uw voertuig (vrijstelling wegenbelasting), wij raden u daarom aan om ook voor 2014 de wegenbelasting voor uw voertuig te berekenen. Uiteraard krijgt u ook bericht van de belastingdienst op het moment dat u een vrijstelling voor het betalen van belasting over uw voertuig krijgt, daarnaast krijgt u ook bericht als u meer of juist minder wegenbelasting moet gaan betalen. De verwachting is dat de wegenbelasting die u in 2014 moet betalen niet veel zal verschillen van de autobelasting die u op dit moment al moet betalen.

Wegenbelasting in 2013

De wegenbelasting die u in 2013 moet betalen is een goed uitgangspunt voor 2014, het zal namelijk niet gigantisch veel van elkaar verschillen. Aan het eind van 2013 krijgt u bericht van de Belastingdienst op het moment dat er wijzigingen hebben plaatsgevonden in de wegenbelasting tarieven, in dat geval bent u uiteraard verplicht om zich aan te passen aan de nieuwe voorwaarden. Mocht er een stijging plaatsvinden in 2014, dan zal deze precies worden verdeeld over elke gewichtsklassen. De laagste gewichtsklasse zal procentueel net zoveel stijgen als de hoogste gewichtsklasse, op deze manier blijven de tarieven voor wegenbelasting eerlijk verdeeld.

Besparen op wegenbelasting

U kunt natuurlijk ook zelf besparen op de wegenbelasting die u moet betalen, dit kunt u doen door bij de aankoop van een voertuig goed te letten op het gewicht hiervan. Auto’s met een laag gewicht zijn namelijk heel erg goedkoop in de wegenbelasting, op deze manier kunt u per kwartaal enkele tientallen tot misschien zelfs enkele honderden euro’s besparen. Als u geen grote auto nodig heeft (die meestal ook meteen erg zwaar zijn) en u graag de maandelijkse kosten voor uw voertuig flink wilt drukken, dan raden wij u aan om bij het kopen van een voertuig aandacht te besteden aan het gewicht, de wegenbelasting berekenen kan u helpen bij het vinden van de goedkoopste auto wat betreft de belasting.