Belasting auto

Veel mensen vergeten dat er bij het aanschaffen van een auto heel wat kosten komen kijken. Niet alleen het aanschaffen van een auto kost veel geld, ook de kosten die u op maandbasis, kwartaalbasis of jaarbasis moet betalen voor uw auto zijn redelijk hoog. Zo moet u bijvoorbeeld uw auto minimaal met een WA verzekering verzekeren, u moet wegenbelasting betalen voor uw auto (belasting auto), u moet uw auto elk jaar APK laten keuren door een erkende keurmeester en u moet daarnaast ook de benodigde reparaties aan uw voertuig uit laten voeren, zodat u de veiligheid op de weg niet in gevaar brengt (uiteraard is dit ook nodig om door de APK keuring heen te komen). De wegenbelasting die u moet betalen voor uw auto (ook wel belasting auto genoemd) is niet voor elke auto hetzelfde, het is namelijk van verschillende factoren afhankelijk. Factoren die invloed hebben op de hoogte van de belasting voor auto’s is het gewicht van de auto, de provincie waarin u rijdt en de brandstof waarop uw auto rijdt.

Belasting auto berekenen

De wegenbelasting berekenen (ook wel autobelasting berekenen genoemd) kunt u tegenwoordig gemakkelijk via het internet doen. Op onze homepage kunt u een handig rekenprogramma vinden die aan de hand van enkele benodigde gegevens direct berekent hoeveel wegenbelasting u per kwartaal en per jaar moet betalen. Uiteraard kunt u er altijd voor kiezen om uw wegenbelasting per maand te betalen aan de Belastingdienst, in dat geval moet u het kwartaalbedrag nog even delen door 3 zodat u het bedrag per maand weet. Daarnaast kunt u uiteraard ook de wegenbelasting alvast voor een heel jaar vooruitbetalen, u kunt de kostenpost maar gehad hebben!

Lage belasting auto

Als u weinig wegenbelasting wilt betalen voor uw auto, dan kunt u het best een erg lichte auto aanschaffen. Hoe lichter de auto is, hoe minder wegenbelasting u hoeft te betalen. Hoe zwaarder de auto is, hoe duurder een autoverzekering is, maar ook de wegenbelasting wordt dan duurder.