Oldtimer wegenbelasting

Voor oldtimers zijn er andere regels van kracht wat betreft het wel of niet betalen van wegenbelasting en de hoogte van de te betalen wegenplaatsen dan normale personenauto’s. Auto’s die 25 jaar of ouder zijn vallen automatisch onder de oldtimer regeling, voor de belastingdienst is de auto in dat geval een oldtimer geworden (ook al betreft het een normale auto), u kunt in dat geval gebruik maken van de belastingvoordelen die het bezitten van een oldtimer met zich meebrengen, zo hoeft u waarschijnlijk minder of zelfs helemaal geen motorrijtuigenbelasting meer te betalen voor uw voertuig. Bij het berekenen van de wegenbelasting voor uw voertuig kunt u meteen zien of u nog steeds de verplichting tot het betalen van wegenbelasting hebt voor uw voertuig

Oldtimer wegenbelasting 2014

In 2014 veranderen er heel wat dingen voor mensen die in het bezit zijn van een oldtimer, veel belastingvoordelen wegenbelasting oldtimer komen namelijk te vervallen,  veel mensen die in het bezit zijn van een oldtimer moeten vanaf dat moment weer gewoon wegenbelasting betalen voor het rijden in een oldtimer op de openbare weg. Uiteraard is deze regeling niet voor alle oldtimers van kracht , u krijgt uiteraard bericht van de belastingdienst per post op het moment dat u weer wegenbelasting moet gaan betalen voor uw oldtimer.  Vanaf 2014 krijgen alleen oldtimers die ouders zijn dan 40 jaar een volledige vrijstelling van het betalen van wegenbelasting, voertuigen die ouder zijn dan 25 jaar maar jonger zijn dan 40 jaar krijgen te maken met een gereduceerd wegenbelastingtarief.

Oldtimerverzekering

Naast een gereduceerd wegenbelastingtarief of zelfs volledige vrijstelling van het betalen van wegenbelasting, hebt u als bezitter van een oldtimer natuurlijk nog veel meer voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een oldtimerverzekering. Een oldtimerverzekering is een stuk goedkoper dan een normale autoverzekering, daarnaast voldoet deze ook perfect aan de wensen van mensen die in het bezit zijn van een oldtimer.