Bereken wegenbelasting

Gaat u een nieuwe auto, motor of camper kopen en wilt u graag de maandelijkse kosten in beeld brengen? Dan kan het berekenen van de wegenbelasting u zeker helpen! De kosten voor het bezitten van een voertuig bestaan vaak uit: wegenbelasting, autoverzekering, APK keuring en reparaties. De wegenbelasting dient u per kwartaal of per jaar te betalen, uiteraard kunt u er ook voor kiezen om de wegenbelasting elke maand te betalen, op deze manier hebt u niet elke 3 maanden een grote kostenpost. Bereken wegenbelasting direct aan de hand van onze online rekenprogramma, u hoeft slechts enkele gegevens in te vullen waarna u direct kunt zien hoeveel wegenbelasting u per kwartaal of per jaar moet betalen.

Berekenen wegenbelasting

De wegenbelasting berekenen neemt maar enkele minuten van uw tijd in beslag en kan u uiteindelijk maandelijks tientallen tot zelfs honderden euro’s schelen. Bij de aanschaf van een voertuig moet u namelijk goed op het gewicht van het voertuig letten, hoe lichter het voertuig is, hoe lager de kosten voor de wegenbelasting zullen zijn.

Voordat u naar een tweedehands voertuig gaat kijken, raden wij u aan om eerst het gewicht na te vragen (of even na te zoeken aan de hand van het kenteken bij het RDW), waarna u direct de wegenbelasting kunt berekenen. Daarnaast kun u ook alvast de maandelijkse kosten voor het afsluiten van een autoverzekering berekenen aan de hand van het kenteken, op deze manier weet u, voordat u de auto koopt, precies hoeveel de auto u maandelijks gaat kosten. Op deze manier kunt u uiteraard een veel betere keuze maken tussen het wel of niet kopen van een auto.

Wegenbelasting voor oldtimers

Voor oldtimers zijn er speciale regelingen wat betreft de te betalen wegenbelasting, als uw auto ouder is dan 25 jaar hoeft u waarschijnlijk helemaal geen wegenbelasting oldtimers meer te betalen. Voordat u een oldtimer koopt is het aan te raden om te berekenen of u wel of geen wegenbelasting moet betalen, het oldtimer wegenbelasting berekenen  scheelt u maandelijks tenslotte heel wat geld.